Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης «μεταμορφώνεται» με έργα τέχνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διήμερη δράση «Paraliart-Εφήμερη τέχνη μεταξύ πόλης και θάλασσας».

Έργα τέχνης φτιαγμένα από απλά υλικά, ευτελή και ανακυκλώσιμα, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν σήμερα και αύριο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διήμερης δράσης που διοργανώνουν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας «Paraliart - Εφήμερη τέχνη μεταξύ πόλης και θάλασσας».

Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης «μεταμορφώνεται» με έργα τέχνης

Φοιτητές από τρεις Σχολές Καλών Τεχνών, του ΑΠΘ, του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν εικαστικές παρεμβάσεις και να αναδείξουν τη στενή σχέση που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης με τη θάλασσα.

«Είναι κυρίως κατασκευές που εντάσσονται στο χώρο της πόλης με διάφορα υλικά όπως πανιά, μέταλλο και πηλός. Είναι έργα εφήμερα που έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα από τους φοιτητές και θα αλλάξουν αυτό το διήμερο την εικόνα της Νέας Παραλίας», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δημήτρης Ζουρούδης.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις των φοιτητών έγιναν στους Κήπους των Εποχών, των Γλυπτών και της Μνήμης και είναι στο πλαίσιο των δράσεων «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.