Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θερινό επιστημονικό σχολείο για πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοργάνωση του Δημόκριτου από τις 7 έως τις 18 Ιουλίου.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», συνεχίζοντας την παράδοσή του, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει από τις 7 έως τις 18 Ιουλίου ένα «Θερινό Σχολείο» προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ- ΤΕΙ.

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου θα καλύψουν τις εξής θεματικές περιοχές: Περιβάλλον- Ενέργεια- Ασφάλεια, Προηγμένα Υλικά, Νανοτεχνολογία και Διατάξεις, Βασική έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμες Ζωής, Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων της Ελλάδας, του εξωτερικού και του «Δημόκριτου». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρεις ημερίδες:

- Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας: Θα γίνουν εισηγήσεις από ειδικούς στην προώθηση και υλοποίηση καινοτομικών ιδεών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενώ ένα πάνελ ειδικών θα δέχεται και θα απαντά σε ερωτήσεις και σχόλια σπουδαστών.

- Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης: Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπαιδευτικοί ακόλουθοι πρεσβειών θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στα ιδρύματα που εκπροσωπούν.

- Σύνδεσης του σύγχρονου Σχολείου με την επιστημονική έρευνα: Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου που μπορούν να αναλάβουν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στη διάδοση των νέων επιστημονικών γνώσεων στη μέση εκπαίδευση, σε συνεργασία με τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.