Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ενισχύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξασφαλίστηκαν 5 εκατ. ευρώ.

Την εξασφάλιση πέντε εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού που έχει παρουσιαστεί σε κοπάδια προβάτων σε Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Στην σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη συμμετείχαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στελέχη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, τις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων απ' όλους τους νομούς της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος.

Κατά την σύσκεψη έγινε πλήρης ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι πτυχές του, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως «η υπευθυνότητα, η εμπιστοσύνη και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των κτηνοτρόφων είναι το τρίπτυχο για την ορθή προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκε σε αιγοπρόβατα στην Πελοπόννησο».

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων, όπου κατανόησαν το πρόβλημα και υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση, από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία εξασφαλίστηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ, για την αποζημίωση των θανόντων ζώων, την ενίσχυση της αγοράς ζωοτροφών και την αγορά των φαρμάκων για τους ραντισμούς των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφαλίστηκε και η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες παρά την τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν κάνει, όπως είπε, τεράστιο έργο και ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και άμεση προσέγγιση των κρουσμάτων.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία κρούσματος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και κράτησε χαμηλούς τόνους για να μην επηρεαστεί η «κτηνοτροφία, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Πελοποννήσου» και χαρακτήρισε τους κτηνοτρόφους «σημαντική κοινωνική συνιστώσα με πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο τους οποίους πάντοτε στηρίζουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.