Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Tο σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, φέρνει το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η χώρα διαιρείται σε τρεις ζώνες και οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία. Όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. ευρώ.

Αναδιανομή της πίτας των αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 φέρνει το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών.

Με βάση το νέο καθεστώς οι επιδοτήσεις θα συνδέονται εκ νέου με την παραγωγική διαδικασία.

Με το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα ο παραγωγός ελάμβανε ενίσχυση με βάση τα δικαιώματα ανεξάρτητα από τις παραγωγικές επιλογές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιώνει το εισόδημά του, μειώνοντας τις παραγωγικές δαπάνες (εκροές) αφού οι ενισχύσεις ήταν σταθερές και οδηγούνταν στην ελάχιστη κατά το δυνατόν παραγωγική προσπάθεια. Έτσι, πολλοί κατέληξαν αγρότες του καναπέ.

Αντίθετα με το σύστημα που θέτει σε εφαρμογή το νέο εθνικό σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο αγρότης θα λαμβάνει ενίσχυση με βάση τις παραγωγικές επιλογές του και τα συστήματα ποιότητας που θα χρησιμοποιεί, αξιοποιώντας όλη την εκμετάλλευση και το είδος των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώνει το εισόδημά του δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας, επενδύοντας στη συνεργασία και στις κατάλληλες σχέσεις εμπορίας και συμβολαιακής γεωργίας.

Δείτε πως μοιράζεται η πίτα των επιδοτήσεων από το 2015 έως το 2050






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.