Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σκάνδαλο με πρύτανη με ανύπαρκτο... διδακτορικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρύτανης του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Σερβίας, του Megatrend, συμφώνησε σήμερα να παραιτηθεί, αφού αποκαλύφθηκε ότι η διδακτορική διατριβή που ισχυριζόταν ότι είχε γράψει είναι... ανύπαρκτη.

Ο Μίτσα Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ότι σκοπεύει να παραιτηθεί, όμως επέμεινε ότι δεν έχει πει ψέματα και υποσχέθηκε να πάει στο Λονδίνο για να βρει τη διατριβή του που, όπως υποστηρίζει, απλώς έχει χαθεί.

Την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Σίρτζαν Βέρμπιτς είχε ανακοινώσει ότι οι εισαγγελικές αρχές ενδέχεται να ασκήσουν δίωξη στον Γιοβάνοβιτς.

Το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων αποκαλύψεων για πλαστά ή αμφιβόλου γνησιότητας πτυχία που ισχυρίζονταν ότι έχουν διάφοροι πολιτικοί και επιχειρηματίες στη Σερβία. Πάντως κανένα από τα σκάνδαλα αυτά -από τη σύλληψη των καθηγητών που φέρονταν ότι πουλούσαν πτυχία στο πανεπιστήμιο του Κραγκούγιεβατς το 2007 μέχρι τις κατηγορίες εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς για λογοκλοπή, στις αρχές αυτού του μήνα- δεν έχει καταλήξει στα δικαστήρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.