Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ομάδα κτηνοτρόφων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) από όλη την Περιφέρεια, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα σε Λακωνία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι κτηνοτρόφοι έγιναν δεκτοί από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου κι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί, όπως είπαν, έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας, με αποτέλεσμα να χάνουν εκτός από τα ζώα τους και χρήματα, αφού τα ζώα που ασθενούν δεν παράγουν γάλα.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αγγέλου, οι οποίοι καταλόγισαν ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατηγορώντας την για αδράνεια.

Η κ. Νικολάκου διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μεριμνούν για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα χωρίς επικρατήσει πανικός, ενώ δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί στην Περιφέρεια για σήμερα το απόγευμα, θα δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και λύσεις που θα ανακοινωθούν στους κτηνοτρόφους.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν οι δαπάνες για την προμήθεια των σκευασμάτων που απαιτούνται για τον ψεκασμό των σταυλικών τους εγκαταστάσεων, να καλυφθούν πλήρως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι αντί να αγοράζουν οι ίδιοι τα φάρμακα να τους χορηγηθούν από τα κτηνιατρεία, ενώ κατήγγειλαν φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά των κτηνιατρικών φαρμάκων αφότου εμφανίστηκε η νόσος. Επίσης ζητούν να τους χορηγηθούν ζωοτροφές, να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τις απώλειες των ζώων και να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.