Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Άγιοι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν τα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτότυπος αγώνας δρόμου με «σταθμούς ανεφοδιασμού» που θα προσφέρουν μπύρα.

Μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων Άγιων Βασίληδων διοργανώνεται στα Χανιά, στις 27 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τον πιο πρωτότυπο αγώνα δρόμου με την ονομασία «Santa Run», που φιλοδοξεί φέτος να έχει 3.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα φορέσουν τις στολές τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων.

Στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά είναι η συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά με προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά, πέρυσι συγκεντρώθηκαν 27.147 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΜΕΑ, τη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ, τους τέσσερις συλλόγους της πόλης που βοηθούν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Ξεχωριστή «πινελιά» στη διοργάνωση είναι οι σταθμοί ανεφοδιασμού, δηλαδή καταστήματα της πόλης που αντί για νερό θα προσφέρουν… μπύρα στους συμμετέχοντες!

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο καλή διάθεση . Ωστόσο, θα υπάρξει βράβευση για τον πιο γενναιόδωρο Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από φίλους και γνωστούς και να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com και στο κατάστημα στην οδό Τσουδερών 36, στα Χανιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.