Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες και ζητούσε χρήματα για να τις «κατεβάσει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη 27χρονος στο Σαν Ντιέγκο.

Διαχειριστής ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό «εκδικητικού χαρακτήρα» στις οποίες δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες πολιτών εν αγνοία τους και κατόπιν απαιτούσε χρήματα από αυτούς για να τις αφαιρέσει, συνελήφθη στο Σαν Ντιέγκο, όπως ανακοίνωσε το δικαστικό σύστημα της Καλιφόρνια.

Ο 27χρονος Κέβιν Κρίστοφερ Μπόλαερτ, φέρεται να απέσπασε δεκάδες χιλιάδες δολάρια μέσω δύο ιστοσελίδων, όπου υπήρχαν δημοσιευμένες περισσότερες από 10.000 προσωπικές φωτογραφίες πολιτών σύμφωνα με δήλωση της Καμάλα Χάρις από την εισαγγελία της Καλιφόρνια.

Ο 27χρονος, όπως φαίνεται, εκμεταλλευόταν τη μανία για εκδίκηση που είχαν κάποια οι οποίοι έστελναν ανώνυμα προσωπικές φωτογραφίες πολιτών. Ο νεαρός χρεώνεται με τουλάχιστον 31 κατηγορίες και αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο και φυλάκιση, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας έξι μηνών, ο κατηγορούμενος διαχειριστής δημιούργησε το Δεκέμβριο του 2012 την ιστοσελίδα ugotposted.com, όπου επιτρεπόταν να δημοσιεύονται ανώνυμα γυμνές ή σεξουαλικού περιεχομένου εικόνες πολιτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Μέσω μια δεύτερης ιστοσελίδας της changemyreputation.com , ο κατηγορούμενος ζητούσε από τα άτομα που εμφανίζονταν οι φωτογραφίες τους ποσά μεταξύ 300 και 350 δολαρίων για να αφαιρέσει τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία. Η τελευταία ιστοσελίδα συνδεόταν με τραπεζικό λογαριασμό όπου βρέθηκαν «δεκάδες χιλιάδες δολάρια» σύμφωνα με την εισαγγελία της Καλιφόρνια.

«Η ιστοσελίδα δημοσίευε προσωπικές φωτογραφίες αθώων θυμάτων που περνούσαν δημόσιο εξευτελισμό και αντιμετωπίζονταν σαν εμπόρευμα», δήλωσε η Χάρις. Στις αρχές Οκτωβρίου , η πολιτεία της Καλιφόρνια είχε περάσει ένα νόμο με τον οποίο η δημοσίευση του «εκδικητικού πορνό» στο διαδίκτυο επιφέρει ποινή φυλάκισης έξι μηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.