Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ληστής για λόγους... υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έγινα ληστής από απελπισία».

Συγκλονιστική η απολογία του 40χρονου που διέπραξε δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε τελικά στα "μαλακά", επειδή έκανε ό,τι έκανε «για να βοηθήσει τον άρρωστο πατέρα του».

«Δεν είμαι ληστής. Ημουν απελπισμένος», είπε ο κατηγορούμενος και το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, καθώς πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος «χτύπησε» τις τράπεζες, επειδή βρέθηκε σε απόγνωση λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο 40χρονος είπε στην απολογία του πως είχε δώσει 55.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για τον καρκινοπαθή πατέρα του και για να συγκεντρώσει το συγκεκριμένο ποσό είχε δανειστεί από φίλους και συγγενείς.

Ο πατέρας του τελικά έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και ο κατηγορούμενος στη συνέχεια βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί. «Δεν είμαι ληστής. Ημουν απελπισμένος. Την ημέρα που με συλλάβανε είχα δεχτεί 104 κλήσεις στο τηλέφωνό μου από ανθρώπους στους οποίους χρωστούσα. Δεν ήθελα να κάνω ληστεία σε σπίτι, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κακό σε κάποιον άνθρωπο και προτίμησα την τράπεζα, επειδή είναι απρόσωπη», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετά τη σύλληψή του, επέστρεψε και τα χρήματα που είχε αρπάξει από τις ληστείες που έκανε στις δύο τράπεζες.

Τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους τόσο ο αδερφός του, ο οποίος αναφέρθηκε στην ασθένεια του πατέρα τους, όσο και φίλοι του. «Εγώ προσωπικά είχα δανειστεί για να του δώσω χρήματα, επειδή γνώριζα ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας ο πατέρας του και έπρεπε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για μόσχευμα από τη Γερμανία», κατέθεσε χαρακτηριστικά μάρτυρας στο δικαστήριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.