Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Από αύριο φθηνό γάλα στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σχολεία της Ελευσίνας ξεκινάει η υλοποίηση του Μέτρου της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, από σχολεία της Ελευσίνας, η υλοποίηση του Μέτρου της επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι το κοινοτικό αυτό μέτρο που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, καθώς εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως στόχο:

· την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και

· την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

Το πρόγραμμα στην Ελευσίνα υλοποιείται με την αρωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μέλος της οποίας είναι και ελληνική γαλακτοκομική εταιρεία, που αναδείχθηκε ανάδοχος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, από το Δήμο, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του Μέτρου εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥπΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους Φορείς για την υποστήριξη αυτής της τόσο σημαντικής δράσης. Τέλος, θέλω να επισημάνω πως σύντομα θα αξιοποιήσουμε και το έτερο μέτρο της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, καθώς αποτελεί σημαντική προτεραιότητα μας, η υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διατροφής από τα παιδιά. Μάλιστα στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ, τα δύο αυτά προγράμματα θα διευρυνθούν σημαντικά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.