Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Προστασία για την α' κατοικία με αντικειμενική 200.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πλειστηριασμοί και η παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση θα είναι τα βασικά θέματα των προγραμματισμένων για σήμερα το απόγευμα συναντήσεων της τρόικας με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Χατζηδάκης θα προτείνει τη διατήρηση για ένα χρόνο της απαγόρευσης, μειώνοντας, ωστόσο το όριο της αντικειμενικής αξίας για την προστατευόμενη πρώτη κατοικία στα επίπεδα των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, το 80% των δανειοληπτών έχει κατοικία αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας θα θέσει τα ζητήματα της διατήρησης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα εφαρμοστεί από το 2014 και εν γένει της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του επόμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως ειδικά για το θέμα του ΦΠΑ θα νομοθετήσει μονομερώς ώστε να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στο 13%, εάν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία με την τρόικα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.