Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Στόχος η βελτίωση των υπηρεσιών στη Σάμο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέντευξη τύπου από το νέο διοικητή του νοσοκομείου.

Πολλά τα προβλήματα του νοσοκομείου Σάμου αλλά όχι άλυτα δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο νέος διοικητής Γιώργος Ραγκούσης.

«Στόχος είναι να βάζουμε καθημερινά ένα θεμέλιο λίθο για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και σε στελεχιακό προσωπικό παραδέχτηκε την πολύ άσχημη κατάσταση που προκύπτει κυρίως μετά την συνταξιοδότηση γιατρών αλλά και νοσηλευτών.

Όσον αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας των οδηγών ασθενοφόρων ο κ. Ραγκούσης είπε ότι σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ οι οδηγοί θα απορροφηθούν μάλλον από το ΕΚΑΒ. «Το νοσοκομείο της Σάμου είναι στο όριο.
Δεν μπορεί να υπάρξουν διαθεσιμότητες. Για αυτό εγγυώμαι προσωπικά» τόνισε.

Για τον αξονικό τομογράφο ανέφερε ότι ήδη έχει γίνει η αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού από τις εταιρείες που δεν επιλέχτηκαν και όλα είναι έτοιμα, με την σύμφωνη γνώμη του ίδιου του υπουργού, να προχωρήσει το νοσοκομείο Σάμου στην αγορά του νέου αξονικού μετά και την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών από το νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα.

Οι οφειλές του νοσοκομείου ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ αλλά ήδη το ταμειακό διαθέσιμο είναι 13 εκ. άρα δεν υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας δήλωσε ο νέος διοικητής ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν από διαδικαστικά θέματα για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας όπως η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης που έγινε τελικά.

Σε διαδικαστικά θέματα και όχι ουσίας απέδωσε την αυτοδίκαιη αργία τεσσάρων συναδέλφων του από το νοσοκομείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, μια υπόθεση που έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ωστόσο η απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων έχει προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου συμπλήρωσε ο κ.Ραγκούσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.