Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Έφυγε» η Έλινορ Πάρκερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία από τις τελευταίες ντίβες του Χόλυγουντ.

Έφυγε από τη ζωή στα 91 της χρόνια μια από τις τελευταίες ντίβες του Χόλιγουντ. Η Ελινορ Πάρκερ έσβησε ήσυχα, όπως ανακοινώθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον της, περιτριγυρισμένη από τα παιδιά και τα εγγόνια της, σε ένα ιατρικό κέντρο κοντά στο σπίτι της, στο Παλμ Σπρινγκς.

Η σταρ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1922, στο Σένταρβιλ του Οχάιο και ξεκίνησε να παίζει νωρίς σε σχολικά έργα, για να σπουδάσει στη συνέχεια την τέχνη της υποκριτικής. Το ντεμπούτο της έγινε στο «Busses Roar» του 1942 με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της να έρχεται με το «Caged» του Τζον Κρόμγουελ το 1950, για το οποίο κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ένα χρόνο μετά, το 1951, κέρδισε τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ με το «Detective Story» σε σκηνοθεσία του Γουίλιαμ Γουάιλερ, ενώ η τρίτη της υποψηφιότητα ήρθε το 1955 με το «Interrupted Melody».

Εκεί υποδύθηκε μια τραγουδίστρια της όπερας, τη Μάρτζορι Λόρενς (πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο) που θα χτυπηθεί από την πολιομυελίτιδα και θα καταβάλει μεγάλο αγώνα για να συνεχίσει την καριέρα της. Την ίδια χρονιά ερμήνευσε και την ανάπηρη σύζυγο του Φρανκ Σινάτρα στο «The Man With the Golden Arm» του Οτο Πρέμινγκερ κερδίζοντας και πάλι εγκωμιαστικά σχόλια.

Πολλές και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της, με την ηθοποιό να εντυπωσιάζει με την ικανότητά της να μεταμορφώνεται από ρόλο σε ρόλο, προσόν το οποίο την ξεχώρισε από άλλες, απρόθυμες να τσαλακωθούν, συναδέλφους της, ενώ το 1965, η τεράστια επιτυχία της «Μελωδίας της Ευτυχίας» της χάρισε τον ίσως πιο γνωστό ρόλο της στο ευρύ κοινό ως Βαρώνη-αντίβαρο στην καλοσύνη της Τζούλι Αντριους.




Πηγή: http://tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.