Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα άργησε στο ραντεβού με την Κοινωνία της Πληροφορίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ημερίδα στην Τρίπολη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος.

Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», σε αυτοδιοικητικά στελέχη του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης από όλη την Πελοπόννησο, με στόχο να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν άμεσα δράσεις από τους αυτοδιοικητικούς φορείς, αλλά και από ιδιώτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ετεροχρονισμένη στο ραντεβού της με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την χρήση νέων τεχνολογιών και πρόσθεσε ότι η εκδήλωση στοχεύει στην άμεση κινητοποίηση όλων, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις, γιατί υπάρχουν πολλά αδιάθετα κονδύλια και δεν επιτρέπεται να χαθεί ούτε ένα ευρώ, την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», Αντώνης Ιωαννίδης, υπογράμμισε ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις λόγω και της γραφειοκρατίας, γι' αυτό και θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσουν διαδικασίες ένταξη νέων έργων.

Επεσήμανε ότι, μέσω του Γ' ΚΠΣ, χρηματοδοτήθηκαν έργα ύψους 1,9 δισ. ευρώ και από το ΕΣΠΑ έχουν χρηματοδοτηθεί έργα ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι εντάσσονται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα έργα ευρυζωνικότητας, επιχειρηματικές προτάσεις που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και καινοτόμες δράσεις.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συντονίζοντας την συζήτηση, υπογράμμισε τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει σε αυτόν τον τομέα η Περιφέρεια, η οποία, όπως σημείωσε, δίνει μεγάλη σημασία στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.