Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σύσκεψη για την μείωση της γραφειοκρατίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με βασικό θέμα την μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά πολλά υπουργεία, και ο στόχος είναι στις αρχές του χρόνου να υπάρχει έτοιμη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπου και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησαν το θέμα της διευκόλυνσης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Το υπουργείο στοχεύει στη μείωση του χρόνου διάρκειας που απαιτείται για την αδειοδότηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι του ΣΕΒ παρουσίασαν, τον Απρίλιο, στον υπουργό έναν "οδικό χάρτη" για τη δραστική μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης. Η έκθεση προστέθηκε στη συζήτηση που ήδη είχε ξεκινήσει σχετικά με τα προβλήματα αδειοδότησης σε μία σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως στη βιομηχανία, στις εξορυκτικές δραστηριότητες, στη διαχείριση απορριμμάτων, στα λιμενικά έργα και στις ιχθυοκαλλιέργειες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.