Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια προκαλούν άγχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονας εξηγεί ότι η κατάσταση στα μαγαζιά επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας.

Ο ψυχολόγος Dr David Lewis εξηγεί ότι η κατάσταση που επικρατεί στα μαγαζιά λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας, καθώς ενεργοποιεί το μηχανισμό της επιβίωσης.

Ο συνωστισμός στα καταστήματα ή η πληρότητα στο πάρκινγκ είναι αρκετά για να χαλάσουν τη διάθεσή μας και να μετατρέψουν την όλη διαδικασία σε μια δυσάρεστη εμπειρία, που αφενός μας προκαλεί άγχος και εξάντληση και αφετέρου μας γεμίζει με το αίσθημα της ανικανότητας.

Σύμφωνα με τον Dr David Lewis η κατάσταση αυτή αυξάνει τον καρδιακό σφυγμό, προκαλεί έντονη εφίδρωση, ενώ αναγκάζει το σώμα μας να παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Μάλιστα τονίζει ότι περισσότερο ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που ζουν στην επαρχία, διότι δεν έχουν συνηθίσει να συναθροίζονται με πολύ κόσμο.

«Η χαρά των εορτών αυξάνει εύκολα το στρες των αγορών. Αντιλαμβανόμαστε ως απειλή την παρουσία πολλών και άγνωστων ανθρώπων γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους που κινούνται πιο αργά από εμάς, όπως οι ηλικιωμένοι και αυτό μας νευριάζει», δηλώνει ο Dr Lewis.

Προκειμένου τα ψώνια κατά τη διάρκεια των εορτών να γίνουν μια διαδικασία λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ευχάριστη, οι ειδικοί προτείνουν να γράφουμε σε λίστα όσα πρέπει να αγοράσουμε και να επιλέγουμε να κάνουμε τις αγορές μας online. Αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι ακριβό θα πρέπει προηγουμένως να το έχουμε σκεφθεί πολύ καλά, ενώ, αν πρόκειται για αγορά τροφίμων, συστήνουν να πηγαίνουμε για ψώνια όταν είμαστε χορτάτοι.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.