Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο ιταλός φοιτητής στην Αίγυπτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νεκροψία έδειξε σπασμένα πλευρά, ηλεκτροσόκ στο πέος και πολλαπλά τραύματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι η έρευνά του για το θάνατο ενός ιταλού φοιτητή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σ' ένα χαντάκι στο Κάιρο και έφερε σημάδια από βασανιστήρια, οδήγησε σε αρκετά ενδεχόμενα, στα οποία περιλαμβάνονται κίνητρα εγκληματικά ή εκδίκησης.

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο ιταλός φοιτητής στην Αίγυπτο

Ο 28χρονος Τζούλιο Ρεγκένι πραγματοποιούσε έρευνα σχετικά με τα ανεξάρτητα συνδικάτα στην Αίγυπτο και έγραψε άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εικασίες ότι μπορεί να έχασε τη ζωή του στα χέρια των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.

«Η έρευνα οδηγεί σε αρκετά ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων αυτών της εγκληματικής δραστηριότητας ή της επιθυμίας για εκδίκηση εξαιτίας προσωπικών λόγων, ιδιαίτερα καθώς ο Ιταλος είχε πολλές σχέσεις με ανθρώπους στην περιοχή όπου ζούσε και όπου σπούδαζε», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Στη δήλωση δεν αναφέρεται ως ενδεχόμενο η ανάμειξη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως είχαν εικάσει πολλά αιγυπτιακά, ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αιγύπτου είχαν αμφότεροι απορρίψει την ιδέα ότι δυνάμεις ασφαλείας μπορεί να βρίσκονται πίσω από το φόνο του Ρεγκένι. Οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κατηγορούν το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών για εκτεταμένες καταχρήσεις, κατηγορίες που το υπουργείο αρνείται.

Τα βασανιστήρια που υπέστη ο ιταλός φοιτητής

Υψηλόβαθμη πηγή στις αιγυπτιακές ιατροδικαστικές αρχές είπε στο Ρόιτερς ότι ο Ρεγκένι, που φοιτούσε στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είχε 7 σπασμένα πλευρά, σημάδια από ηλεκτροσόκ στο πέος του, τραύματα σ' όλο το σώμα του και εγκεφαλική αιμορραγία.

Μια δεύτερη νεκροψία στην Ιταλία «μας έφερε αντιμέτωπους με κάτι απάνθρωπο, κάτι ζωώδες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News 24 ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.