Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τρόφιμα και φρούτα σε χιλιάδες άπορους στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βοήθεια σε 4.500 άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Περίπου 4.500 άτομα, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πέρασαν από το πρωί από το περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), προκειμένου να παραλάβουν τρόφιμα και φρούτα στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Πρόκειται για δικαιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης και η διανομή περιλάμβανε, για πρώτη φορά, είδη παντοπωλείου καθώς και κοτόπουλα, όπως επίσης πορτοκάλια και ακτινίδια.

«Λόγω γραφειοκρατίας, το πακέτο βοήθειας θα έπρεπε να έχει μέσα και άλλα είδη, τα οποία όμως καθυστερούν λόγω ενστάσεων. Δεν μπορείς να κάνεις μια σωστή παρέμβαση και ανθρωπιστική στήριξη και συγχρόνως να έχεις τόσο αργές διαδικασίες», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του dήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Επιπλέον, σήμερα μοιράστηκαν τα αγαθά και στους δικαιούχους του δήμου Θέρμης, που βρέθηκαν, από τις 08:00 το πρωί, στην Οικονομική Υπηρεσία, στο δρόμο για Τριάδι.

Συνολικά στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με διαχειριστή το Δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους τους Δήμους Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας - Χορτιάτη και τη συμμετοχή ΜΚΟ, συμμετέχουν 16.000 άτομα ή οικογένειες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.