Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ισόβια σε 4χρονο για τέσσερις δολοφονίες και οκτώ απόπειρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα αντιδρούσατε στο άκουσμα της είδησης ότι ένα 4χρονο αγοράκι έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων και την απόπειρα οκτώ ανθρωποκτονιών;

Πως επίσης θα σας φαινόταν, η καταδίκη του 4χρονου αγοριού την περασμένη εβδομάδα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το στρατιωτικό δικαστήριο της χώρας, μαζί με άλλα 115 άτομα, που βαρύνονται με ανάλογες κατηγορίες;

Επειδή όμως δεν χωρά λογική σε όλη αυτή την ιστορία, τις εύλογες απορίες λύνει με δηλώσεις του στο BBC, ο δικηγόρος του παιδιού, ο οποίος ανέφερε ότι «το γεγονός πως το παιδί βρέθηκε στη μεγάλη λίστα με τα κατηγορούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων ήταν ένα λάθος που έγινε επειδή οι αρμόδιοι του στρατοδικείου δεν διαβίβασαν στον δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού».

Αν το είχαν κάνει, ο δικαστής θα έβλεπε ότι κατηγορούν για δολοφονίες ένα παιδί τεσσάρων ετών και οι αρχές θα είχαν καταδικάσει τον πραγματικό δράστη, έναν 16χρονο ο οποίος ονομάζεται Αχμέντ Μανσούρ Κουράλι Σαράρα. Δηλαδή η μόνη διαφορά με το παιδί, είναι πως το όνομα του τετράχρονου τελειώνει σε Αλί.

Το λάθος παραδέχθηκε μέσω Facebook και ένας αξιωματούχος του στρατού της Αιγύπτου. Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον κάποιοι σίγουρα γνώριζαν την πραγματική ηλικία του «δράστη». Άλλωστε, το 2014 η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο στο σπίτι του για τον συλλάβει, αλλά επειδή είδαν πως επρόκειτο για ένα μωρό, έθεσαν υπό κράτηση τον πατέρα του!

Πάντως, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της απίστευτης αυτής υπόθεσης...




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.