Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μπαράζ ελέγχων από το Σώμα Δίωξης του Τελωνείου σε εμπορίες αυτοκινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιούν στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τρία ειδικά κλιμάκια της Δίωξης Τελωνείων τα οποία αναζητούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στα οποία δεν έχει καταβληθεί το Τέλος Ταξινόμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia τα τρία ειδικά κλιμάκια της Δίωξης Τελωνείων «κυνηγούν» τους εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που είτε δεν έχουν δηλώσει τα εμπορεύματα-ΙΧ είτε τα έχουν δηλώσει αλλά δεν έχουν καταβάλει το Τέλος Ταξινόμησης όπως ορίζει ο νόμος.

Ειδικότερα όταν ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εισέλθει στην Ελλάδα πρέπει ο έμπορος να το δηλώσει συμπληρώνοντας ένα ειδικό έγγραφο που ονομάζεται ΔΑΟ (Δήλωση 'Αφιξης Οχήματος) και από την ημερομηνία συμπλήρωσής του δίδεται το χρονικό περιθώριο 30 ημερών ώστε να καταβληθεί το Τέλος Ταξινόμησης.

Ωστόσο εξαιτίας της κρίσης έχει παρατηρηθεί πως πολλοί έμποροι δεν καταβάλουν το Τέλος Ταξινόμησης μετά το πέρας των περίπου 30 ημερών από την άφιξη του οχήματος με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα.

Όσον αφορά στους εμπόρους που δεν έχουν συμπληρώσει καθόλου το έντυπο της ΔΑΟ επιβάλλονται αυστηρές ποινές.

Πάντως στελέχη από τον κλάδο εμπορίας και εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επισημαίνουν στο Εnikonomia πως πάρα πολλοί έμποροι εξαιτίας της κρίσης αναγκάζονται να παρατείνουν την εξόφληση του Τέλους Ταξινόμησης, εκτός αν έχουν φορολογική αποθήκη, μέχρι να πουληθούν τα οχήματα.

Επίσης τονίζουν πως αυτό γίνεται εδώ και χρόνια και πως το κράτος χάνει ελάχιστα χρήματα καθώς το Τέλος Ταξινόμησης σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού είναι ελάχιστο και δεν ξεπερνά τα 300 έως 700 ευρώ...

Τα τριμελή κλιμάκια της Δίωξης του Τελωνείου αποτελούνται και από έναν αστυνομικό που φέρει βαρύ οπλισμό και σύμφωνα με έμπορο που τον επισκέφθηκαν πρόσφατα οι πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημά του εκείνη την ώρα «τρόμαξαν» στη θέα του οπλισμού του αστυνομικού δημιουργώντας παράλληλα και κάποιους ενδοιασμού στους πελάτες για την νομιμότητα της επιχείρησης που είχαν επισκεφθεί...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.