Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Το κινητό βλάπτει το σπέρμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η στενή σχέση με το κινητό επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα.

Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ το φορτίζετε; Κοιμάστε με ανοιχτή τη συσκευή στο κομοδίνο σας; Μήπως μιλάτε πάνω από μια ώρα καθημερινά στο κινητό ή συνηθίζετε να το βάζετε στην τσέπη του παντελονιού σας; Είστε με λίγα λόγια εθισμένοι στο τηλέφωνό σας; Τότε, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα γονιμότητας, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες των χωρών της Δύσης μειώνεται διαρκώς, ενώ η κακή ποιότητά του φαίνεται ότι ευθύνεται για το 40% των περιπτώσεων ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνoποιήσουν.

Η θερμότητα και η ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα που εκλύονται από ένα κινητό κατηγορούνται για την «επίθεση» στο σπέρμα.

Στο πλαίσιο έρευνας, ισραηλινοί επιστήμονες παρακολούθησαν 106 άνδρες που επισκέπτονταν μια κλινική γονιμότητας για διάστημα ενός έτους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι άνδρες που μιλούσαν στο κινητό τους περισσότερο από μια ώρα καθημερινά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαθέτουν σπέρμα χαμηλής ποιότητας, συγκριτικά με όσους μιλούσαν λιγότερο, ενώ όσοι χρησιμοποιούσαν τη συσκευή τη στιγμή που τη φόρτιζαν, κινδύνευαν επίσης δυο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν υπογονιμότητα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 47% των ανδρών που συνηθίζουν να κρατούν το κινητό τους πολύ κοντά στο σώμα τους (σε απόσταση μικρότερη από 50 εκ.) έχουν χαμηλά επίπεδα σπέρματος, τα οποία δεν επιτρέπουν τη σύλληψη. Το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό είναι 11%.

Η μελέτη καταλήγει στο ότι οι άνδρες που προσπαθούν να κάνουν παιδί πρέπει να κλείνουν τις συσκευές τους όσο αυτές φορτίζουν ή τουλάχιστον να τις αφήνουν σε απόσταση μεγαλύτερη του μισού μέτρου.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.