Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μετά το ναυάγιο στη συνάντηση με τον Τσίπρα.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και δεν κάνουν πίσω από τα μπλόκα που έχουν στήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά τη «συνάντηση του απόλυτου τίποτα», όπως τη χαρακτήρισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες των Τεμπών, σε γενική συνέλευση που έκαναν χθες το βράδυ, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση χαρακτήρισαν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε «τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση». Αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση, κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, για τους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Νίκαιας περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και διαμηνύουν, ωστόσο, ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους θα παραμείνουν στο μπλόκο.

Απέραντο hotspot οι εθνικές

Από τη Θήβα μέχρι τη Φθιώτιδα η εθνική έχει γεμίσει με πρόσφυγες. Στη Λαμία έχουν ακινητοποιηθεί πάνω από 30 λεωφορεία και περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Φορείς της περιοχής προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα για να περάσουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι επιμένουν ότι το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν εντάσεις με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες γι' αυτό και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή.

--------------

Ποιες ώρες κλείνουν τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενέκριναν ομόφωνα οι γενικές συνελεύσεις στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί σε εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή αγρότη, Δημήτρη Μόσχο:

- Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (δεύτερος 24ωρος αποκλεισμός σήμερα από τις 11 το πρωί) και Νίκης με τα Σκόπια (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

- Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

- Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

- Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

- Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν από προχθές στις 17:00 χθες το απόγευμα οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού. «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και τους αυτοκινητιστές, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας».

Τονίζεται ότι από τις προαναφερόμενες περιοχές, δύναμη των μπλόκων μεταβαίνει στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για εμψύχωση των συναδέλφων τους και συμπαράσταση «στη μάχη που δίνουν καθημερινά, για περισσότερα από ένα μήνα τώρα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.