Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η σκληρή αλήθεια των μωρών που γεννιούνται με εθισμό στα ναρκωτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βίντεο που προκαλεί θλίψη.

Δύο μικρά πόδια τρέμουν ανεξέλεγκτα μέσα σε βρεφική κούνια, στο νοσοκομείο. Έντονο κλάμα, σπασμοί των μυών και δύσπνοια «συνοδεύουν» το ασταμάτητο τρέμουλο των ποδιών. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σοκαριστικό είναι η διάγνωση του νεογέννητου: σε ηλικία μόλις λίγων εβδομάδων, το βρέφος υποφέρει από στερητικό σύνδρομο, καθώς γεννήθηκε εθισμένο σε οπιοειδή.

Κάθε 19 λεπτά ένα παιδί στις ΗΠΑ γεννιέται με εθισμό στα οπιοειδή, βαριά κληρονομιά από τις ναρκομανείς μητέρες τους.




Για τα περισσότερα νεογέννητα οι πρώτες εβδομάδες ζωής είναι πλημμυρισμένες σε χάδια, τρυφερότητα και εκφράσεις αγάπης, αλλά για τα παιδιά αυτά οι πρώτες εβδομάδες είναι πολύ μεγάλες, γεμάτες αγωνιώδη συναισθήματα και «μάχη» με το στερητικό σύνδρομο.

Αυτό προκαλεί στα βρέφη τρέμουλο και κλάμα απαρηγόρητο ενώ οι μύες τους συσπώνται και μερικές φορές αγωνίζονται να ανασάνουν- καθώς σταδιακά περνούν τη φάση της απεξάρτησης.

Το βίντεο εντάσσεται στην έρευνα του Reuters για την τρομακτική πραγματικότητα που ζουν τα μωρά αυτά που κληρονομούν τον εθισμό της μαμάς τους ήδη από τη μήτρα.

Η Daily Mail κάνει λόγο για «επιδημία» εθισμών εγκύων σε οπιοειδή στις ΗΠΑ ενώ περισσότερα από 130.000 παιδιά γεννήθηκαν εκεί την τελευταία δεκαετία εθισμένα στα ναρκωτικά.

Το καθένα από αυτά τα παιδιά υπέφερε από τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου, παρόμοια με αυτά που περνούν οι ενήλικοι ηρωινομανείς προσπαθώντας να πολεμήσουν την εξάρτησή τους.

Ένα από τα παραδείγματα των παιδιών αυτών είναι ο μικρός Jacoby, γιος της Clorissa Jones που ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά όταν τον έφερε στον κόσμο. «Οι ωδίνες είχαν αρχίσει κι εγώ στο μπάνιο ‘χτυπούσα’ ηρωίνη, ενώ ετοιμαζόμουν να γεννήσω», περιγράφει η ίδια.

Συνέχισε να κάνει ναρκωτικά και μετά τη γέννηση του μικρού, την κηδεμονία του οποίου έχασε όταν τράκαρε αναζητώντας τον ντίλερ της, με τον 22 ημερών Jacoby στο πίσω κάθισμα.

Όταν έμαθε πως ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της κάπνισε κρακ και έπαιρνε ηρωίνη- αλλά η απώλεια της κηδεμονίας του Jacoby ήταν η σπρωξιά που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τον εθισμό της.

Μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης για εθισμένες μητέρες στο Johns Hopkins University. Ο δεύτερος γιος της, Braxton, γεννήθηκε εθισμένος στη μεθαδόνη, την οποία λάμβανε η μητέρα του για να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη.

Ο Braxton πάλεψε με το σύνδρομο στέρησης τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής του και πλέον είναι υγιής, αν και έχει πρόβλημα με τη διατροφή του.

Η Jones κράτησε την κηδεμονία του Braxton και αναμένεται να ξαναπάρει και την κηδεμονία του Jacoby.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.