Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η χανιώτισσα γιαγιά που έκλεισε τα 110 της χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι συμπολίτες και η ενορία της την τίμησαν σε μια συγκινητική εκδήλωση.

Μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελίου, της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Η Ενορία Αγίου Αντωνίου, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, και τον Σύλλογο Γυναικών της Ενορίας, με μία σεμνή και ιδιαίτερη συγκινητική εκδήλωση τίμησαν την υπεραιωνόβια Ελένη Πατεράκη, κάτοικο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε το 110ο έτος της ηλικίας της!

Ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννης Λουπασάκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της υπεραιωνόβιας αυτής γερόντισσας, ομιλώντας δια την βαθιά πίστη και ευλάβεια της, ως και την συχνή συμμετοχή της στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η υπάλληλος της Μητροπόλεως κ. Αντωνία Δαρατσιανού, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την ζωή της σεβαστής αυτής γερόντισσας, η οποία όπως είπε έζησε ορφάνια, πολέμους, κακουχίες, φτώχια, στερήσεις και πολλούς θανάτους στην οικογένεια της, όμως έμεινε δυνατή και μέχρι σήμερα έχοντας πλήρη διαύγεια, δίδει σε όλους την ευχή της. Ακολούθησαν συγκινητικές αναφορές από μέλη της οικογένειας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «το πρόσωπο και η ζωή της σεβαστής σε όλους μας γερόντισας Ελένης Πατεράκη διδάσκει όλους μας και αποτελεί πρότυπο ζωής και μίμησης. Παρά τις πολλές και συνεχείς δυσκολίες της ζωής της, ιδιαίτερα στα χρόνια των πολέμων και στερήσεων που έζησε, όχι μόνον άντεξε και επιβίωσε, αλλά προσέφερε στην κοινωνία παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Αγάπησε και αγαπήθηκε.

Οι σημερινές άραγε δυσκολίες που πολλούς από εμάς θλίβουν και συνθλίβουν είναι μεγαλύτερες και οδυνηρότερες από όσες η ίδια άντεξε και ξεπέρασε; Μήπως μας λείπει το μεγαλείο της ψυχής της, η δύναμη της πίστης της και η αγάπη της για την ζωή;», κατέληξε ζητώντας από την τιμωμένη να εύχεται για τα παιδιά της και όλο τον κόσμο. Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Κισάμου απεύθυνε η Αντιδήμαρχος κ. Βαρουχάκη.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που απέδωσε το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Μητροπόλεως.








Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.