Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα «αστέρια της ευχής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ιδιαίτερα στολίδια από το «Make a Wish» βοηθούν παιδιά με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Με τα «αστέρια της ευχής» στολίζεται από σήμερα το τριών μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο χάρτινο αστέρι τοποθέτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διατύπωσε την ευχή του, «τα στολίδια του συγκεκριμένου δέντρου να βοηθήσουν στην εκπλήρωση πολλών ευχών που κάνουν εκείνα τα παιδιά, που αγωνίζονται με σθένος και δύναμη, για τη ζωή τους».

Όπως εξήγησε το πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης, από σήμερα και καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, όσοι επιθυμούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται, θα μπορέσει να το πράξει αγοράζοντας ένα χάρτινο αστέρι, στην τιμή των 2 ευρώ και τοποθετώντας το, μαζί με την αγάπη του, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.



Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση και δράση γίνεται μέσα από το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Make a Wish» («Κάνε-μια-Ευχή» Ελλάδος).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του «Make a Wish» στη Θεσσαλονίκη, Βάγια Παναγιώτου, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα «τρέχει» σε όλη την Ελλάδα 17 χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί 1.400 ευχές, εκ των οποίων οι 142 το 2014. Πέραν του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που σύμφωνα με τον κ. Ζαπράνη επιδιώκει να καταστήσει θεσμό τη συμμετοχή του ιδρύματος στο Πρόγραμμα, σε αυτό συμμετέχουν σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου πλήθος σχολείων της Β. Ελλάδας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές και άλλοι πολίτες, «φόρτωσαν» σχεδόν ασφυκτικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε, τρώγοντας μάλιστα μελομακάρονα και κουραμπιέδες υπό τον ήχο εορταστικών τραγουδιών από φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.