Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Οι χώρες με τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός λίστας η Ελλάδα, γιατί ξεχωρίζει η Κύπρος.
Πολλοί ταξιδιώτες, όταν έρχεται η ώρα να κλείσουν τα εισιτήρια τους για διακοπές, προσπαθούν να βρουν ένα μέρος που να έχει εγγυημένη ηλιοφάνεια και μικρή πιθανότητα βροχής η οποία μπορεί να τους χαλάσει την απόδραση.

Ωστόσο, δεν προτιμούν όλοι ένα ζεστό διάλειμμα, αλλά αρκετοί ψάχνουν για ένα μέρος με καθαρό ουρανό και καθαρό αέρα. Οι επισκέπτες στην Ισλανδία, για παράδειγμα, σύμφωνα με την Daily Mail, εισπνέουν τον καθαρότερο αέρα στον πλανήτη, χάρη στα δάση που δρουν ως φυσικά φίλτρα του αέρα.

Οι παρακάτω προορισμοί, σύμφωνα με το PureWow, είναι αυτοί με με τις πιο ιδανικές καιρικές συνθήκες. Εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ελλάδας...

1. Ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου, Αριζόνα, ΗΠΑ



Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες η χώρα που έχει την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια είναι οι ΗΠΑ, με την πολιτεία της Αριζόνα, να παίρνει τον τίτλο της πιο ηλιόλουστης πόλης. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει περίπου 4.000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο δηλαδή περίπου 11 ώρες την ημέρα.

2. Καθαρότερος αέρας, Ισλανδία



Υπάρχουν πολλά για να δελεάσουν τους επισκέπτες στην Ισλανδία εκτός από τους εκπληκτικούς παγετώνες στο μαγευτικό Βόρειο Σέλας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εισπνεύσουν τον καθαρότερο αέρα στον πλανήτη, χάρη στα δάση που δρουν ως φυσικά φίλτρα αέρα και τους αυστηρούς κανονισμούς κατά της ρύπανσης. Εκτός από αυτό, το νερό της Ισλανδίας είναι επίσης μεταξύ των πιο αγνών στον κόσμο.

3. Ένας ουρανός μ’ αστέρια, Ναμίμπια



Εάν επιθυμείτε να απολαύσετε έναν ανάρπαστο και τον πιο εντυπωσιακό έναστρο ουρανό του κόσμου πρέπει να επισκεφτείτε τη Ναμίμπια. Η έρημος διαθέτει ξηρό καιρό και καθαρούς ουρανούς και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η περιοχή έχει γίνει δημοφιλής γι’ αυτό το λόγο σε όλο τον κόσμο. Η περιοχή διαθέτει ήδη μια σειρά από χώρους με τηλεσκόπια, οι οποίοι προσφέρουν πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών.

4. Λιγότερο θυελλώδης, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό



Με βάση τις χαμηλότερες μέσες ταχύτητες ανέμου, η Κεντροαφρικανική τοποθεσία είναι ένα από τα λιγότερο θυελλώδη μέρη στον κόσμο. Αντίθετα, το Wellington της Νέας Ζηλανδίας λέγεται ότι είναι η πιο... ανεμοδαρμένη πόλη στον κόσμο, με ετήσιο μέσο όρο περίπου 29 χιλιόμετρα την ώρα.

5. Καλύτερο χιόνι για σκι, Καναδάς



Για όσους επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τις πλαγιές και να κάνουν σκι, το θέρετρο που έλαβε την πρώτη θέση για το περισσότερο χιόνι στον κόσμο ήταν το Mt Washington στον Καναδά. To Ski-adventure-guide.com αναφέρει ότι το ύψος από την ετήσια χιονόπτωση του θέρετρου είναι 9,7 μέτρα. Ωστόσο, πολλοί επίσης αναφέρουν και την Ιαπωνία ως την καλύτερη χώρα για το χιόνι, λόγω του ορεινού αναγλύφου της και της εγγύτητά της στον κρύο αέρα από τη βορειοανατολική Ασία.

6. Καλύτερη υγρασία, Κύπρος



Η υγρασία του αέρα μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας των καιρικών συνθηκών όταν πάτε διακοπές, αλλά η μακροχρόνια έκθεση σε ακραίες συνθήκες θα μπορούσε να σας αφήσει με ξηρό δέρμα και μαλλιά. Και ενώ οι πόλεις στη νότια και νοτιοανατολική Ασία είναι από τις πιο υγρές, πολλές χώρες και νησιά στην Ευρώπη παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η Κύπρος σύμφωνα με τη Daily Mail είναι ένα καλό παράδειγμα καθώς προσφέρει το ιδανικό δροσερό αεράκι για τους παραθεριστές.

7. Λιγότερο βροχερή, Αρίκα, Χιλή



Για εκείνους που πραγματικά ψάχνουν να αποφύγουν κάθε είδους βροχή, η καλύτερη επιλογή είναι να κατευθυνθούν προς την Αρίκα στη Χιλή. Η περιοχή έχει τη χαμηλότερη μέση βροχόπτωση ανάμεσα σε κάθε άλλη πόλη σε όλο τον κόσμο.

8. Η πιο τροπική, Βραζιλία



Αν ψάχνετε να φύγετε μακριά για ένα τροπικό διάλειμμα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον πλανήτη. Σχεδόν το 60% της Βραζιλίας καλύπτεται από ζωντανό τροπικό δάσος και το ανάλογο κλίμα βέβαια. Ο Αμαζόνιος είναι το σπίτι για περίπου 1.700 είδη πουλιών, 695 είδη αμφιβίων, 578 είδη θηλαστικών και 651 είδη ερπετών, έτσι έχετε περισσότερους λόγους για να το επισκεφτείτε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.