Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σφίγγει ο κλοιός για τα αδήλωτα ενοίκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το νέο έτος η δαπάνη για το ενοίκιο θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιείται μέσω τράπεζας.

Επιχείρηση σαρωτικών διασταυρώσεων όλων των εισοδημάτων ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ από τη νέα χρονιά σφίγγει ο κλοιός για ενοίκια, επισκέψεις στους γιατρούς και δίδακτρα.

Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών υπηρεσιών έχουν μπει όλες οι καταθέσεις στις τράπεζες και όλες οι συναλλαγές θα περνούν μέσω τραπεζών για να γίνεται έλεγχος.

Από το επόμενο έτος ο κλοιός θα σφίξει ακόμη περισσότερο για όλους τους φορολογούμενους.

Οι που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στη φορολογική τους δήλωση θα γίνουν υποχρεωτικές και στο στόχαστρο θα μπουν τα αδήλωτα ενοίκια.

Σε πολλές περιπτώσεις άλλο είναι το μίσθωμα που δηλώνεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο και άλλο είναι αυτό που καταβάλλεται πραγματικά, στο χέρι, κάτι που το υπουργείο Οικονομικών θέλει να περιορίσει.

Από το νέο έτος η δαπάνη για το ενοίκιο θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιείται μέσω τράπεζας, δηλαδή με κατάθεση του μισθώματος σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Ταυτόχρονα μέσω τραπεζών θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιούνται οι δαπάνες για δωρεές χρηματικών ποσών, αμοιβές οικιακού προσωπικού, ιατρικά έξοδα, αγορά ΙΧ, ακινήτων, σκαφών αναψυχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.