Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Το Concorde 2 υπόσχεται πτήση Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε μία ώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα σε μόλις μία ώρα υπόσχεται να καλύπτει την απόσταση Λονδίνο - Νέα Υόρκη«ο γιος του Concorde», το νέο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο που σχεδιάζει η Airbus!

Με μέγιστη ταχύτητα 4,5 φορές την ταχύτητα του ήχου (το Concorde έφτανε μόλις το Mach 2 και έκανε 3,5 για το ίδιο ταξίδι) το αεροπλάνο που σχεδιάζει η Airbus θα είναι εφοδιασμένο με δύο κινητήρες τζετ και μια τεράστια μηχανή σαν αυτές των πυραύλων που φεύγουν για το Διάστημα.



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική αίτηση για πατέντα που κατέθεσε η Airbus (η δεύτερη εκδοχή του ίδιου αεροσκάφους, η πρώτη είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούλιο) το επιβατικό αεροπλάνο «είναι ένα διαστημόπλοιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται με τον συνήθη τρόπο, να φτάνει σε ύψος τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων, να πετάει με διηχητική ή υπερηχητική ταχύτητα και να προσγειώνεται με τον συνήθη τρόπο ενός αεροπλάνου».

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του αεροσκάφους, ο «γιος του Concorde» θα πετάει ακόμη ψηλότερα από τα 100 χιλιόμετρα ύψος, αφού στο σημείο αυτό της πτήσης είναι που θα τίθεται σε λειτουργία ο πυραυλοκινητήρας του ωθώντας το αεροσκάφος κάθετα προς τα επάνω μέχρι να φτάσει στο τελικό ύψος πτήσης του. Όπως αναφέρεται, το αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το δρομολόγιο Λος Αντζελες - Τόκιο σε μόλις 3 ώρες!

Στο κείμενο κατοχύρωσης της πρώτης πατέντας, η Airbus ανέφερε πως το αεροσκάφος θα είναι χωρητικότητας 20 ατόμων και απευθύνεται κυρίως «σε επιβάτες που είτε είναι VIPs είτε ταξιδεύουν για δουλειά η οποία απαιτεί διηπειρωτικό αλερετούρ ταξίδι την ίδια ημέρα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.