Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Οικογένεια Γρηγορόπουλου: Το σκηνικό βίας δεν έχει σχέση με το νόημα της θυσίας του Αλέξανδρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έντονη διαμαρτυρία και την απερίφραστη αντίθεσή της εκφράζει η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, "προς κάθε απόπειρα να αμαυρωθεί η μνήμη του και να χρησιμοποιηθεί η θυσία του, για να εξυπηρετηθούν σκοτεινά σχέδια".



Αναλυτικά η δήλωση της οικογένειας:

Η οικογένεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και απερίφραστη αντίθεση της προς κάθε απόπειρα να αμαυρωθεί η μνήμη του και να χρησιμοποιηθεί η θυσία του, για να εξυπηρετηθούν σκοτεινά σχέδια.

Η δολοφονία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα με συνεργό τον Σαραλιώτη, έχει πολλούς και απαράγραπτους συμβολισμούς για την δημοκρατική ιστορία και την ελληνική κοινωνία, τους οποίους όλοι πρέπει να τιμούν εμπράκτως.

Ο καθολικός σεβασμός του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ είναι ζωντανό δείγμα της ειλικρίνειας και ευαισθησίας των πολιτών, που δεν επιτρέπει σε κανέναν, με υστερόβουλα σενάρια, να επιχειρεί να φέρει στα μέτρα του και στις βλέψεις του, τη μνήμη και τη θυσία του παιδιού μας.

Με τον κόσμο της ζωής και το νόημα της θυσίας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ δεν έχει καμία σχέση το σκηνικό βίας που κοστίζει οδυνηρές απώλειες σε συνανθρώπους μας, προς τους οποίους εκφράζουμε την συμπαράσταση μας. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας ευαίσθητος, ελεύθερος και με δημοκρατική αγωγή έφηβος, με θετικά σχέδια και όνειρα για τη ζωή και με αγάπη για τον κόσμο. Η μοναδική επαφή του Αλέξανδρου με τη βία, για κάποια λεπτά ή δευτερόλεπτα, ήταν η εντελώς αναίτια βία που ασκήθηκε στον ίδιο με την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Εκφράζουμε, επίσης, την οδύνη μας για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κώστα και της Μαρίνας Λαλιώτη, από κάποιους που οικειοποιούνται το όνομα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Διαμαρτυρόμαστε συγκλονισμένοι, γιατί ξέρουμε ότι σ’ αυτό το σπίτι την ημέρα της δολοφονίας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ βρήκαμε στήριγμα αλλά και γιατί η Μαρίνα και ο Κώστας Λαλιώτης, με την εντιμότητα και ακεραιότητα τους, που ξέρουμε, εκδηλώνουν την συμπαράσταση τους στη δοκιμασία μας, με συγκινητική και σταθερή αλληλεγγύη ζωής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.