Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πως θα χτίζεται το αφορολόγητο με κάρτα - Ο Αλεξιάδης για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς αποδείξεις το αφορολόγητο του 2015. Υποχρεωτικά μέσω καρτών οι δαπάνες για το νέο έτος.

Συγκεκριμένα νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει πως κάθε δαπάνη της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από 1-1-2016 θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζών. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών.

Μόνο για φέτος και την φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουν το 2016 οι φορολογούμενοι δεν θα αναγράψουν το ποσό των αποδείξεων και η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα γίνει αυτόματα από τις εφορίες.

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κάθε αγορά αγαθών εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά, μέτρο το οποίο πρακτικά όμως δεν εφαρμόζεται, εγείροντας έτσι προβληματισμό για τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα ληφθούν.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν εάν θέλουν να διατηρήσουν το αφορολόγητο να καλύπτουν ένα ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Για την χρεωστική κάρτα, προβλέπεται ότι θα πρέπει να έχει νωρίτερα δηλωθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα Taxisnet και να έχει συνδεθεί με το σύστημα ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με πλαστικό χρήμα.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επιστραφεί ο φόρος που παρακρατήθηκε για δωρεές χρηματικών ποσών μέχρι 5.000 ευρώ μετά την καθιέρωση των capital controls, ενώ το 2016 θα υπάρξει online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη προωθείται και διάταξη στη Βουλή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από κοινού δήλωση.

----------------

«Για το 2015 συνεχίζουμε να μαζεύουμε αποδείξεις για να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Από 1ης Ιανουαρίου 2016 το αφορολόγητο θα συνδέεται με τις δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα» τόνισε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο Τρύφων Αλεξιάδης, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει νομικό κενό για τα μηχανάκια (POS) ώστε να επιβληθεί η χρησιμοποίησή τους από κάθε επαγγελματία.

«Θα υπάρχουν και κίνητρα στους πολίτες για τη διάδοση του πλαστικού χρήματος» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, παραπέμποντας σε μεταγενέστερες αποφάσεις για την ακριβή κινητροδότηση από το ΥΠΟΙΚ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:





Πηγή: http://www.real.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.