Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται αποτεφρωτήριο νεκρών στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζονται τρεις περιοχές για την εγκατάσταση από το Δήμο.

Αποφασισμένη μέσα στον επόμενο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.

Να σημειωθεί πως παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Αιτία το γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατείας , αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που εκ των αρπαγμάτων θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη και στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί και εξετάζονται για τη σχετική χωροθέτηση του τρείς περιοχές.

Η μια βρίσκεται σε έκταση κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο . Οι άλλες δύο επίσης στο Ανατολικό διαμέρισμα, σε περιοχή η οποία δεν συνορεύει με κατοικίες και η άλλη προς την πλευρά του Πανεπιστημίου επίσης σε περιοχή που δεν έχει θέα και επαφή με κατοικίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.