Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Από το συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση, ας μη λείψει κανείς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 27.10.2015


Αρ. Πρωτ.: 2507

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και οι Φορείς - Μέλη της, στις 4 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, συγκεντρωνόμαστε από κάθε γωνιά της χώρας στο Πανελλήνιο, Παν - Αναπηρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομόνοιας, ώρα 11:00 το πρωί, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της.

Διεκδικούμε, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αναπηρία, την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας. Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Παλεύουμε για αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη, σήμερα αλλά και εδώ και δεκαετίες. Ακόμη και πριν την κρίση, το αναπηρικό κίνημα διεκδικούσε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά του. Τα μέτρα λιτότητας όμως που έχουν επιβληθεί αύξησαν δραματικά τη διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία.

Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών μας και κάθε συμπολίτη μας που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας να πορευτούμε όλοι μαζί.

Από τη δική μας αποφασιστικότητα, από τη δική μας στάση και δράση, εξαρτώνται οι συνθήκες ζωής μας, η αξιοπρεπής διαβίωσή μας, η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στοιχειωδώς στις οικονομικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Από το συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση, στη φτωχοποίηση και την κοινωνική απομόνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας ας μη λείψει κανείς!

Επισυνάπτονται η Διακήρυξη της 4ης Νοεμβρίου και η επιστολή στον πρωθυπουργό με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των ατόμων με αναπηρία.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.59 KB)
η Διακήρυξη σε μορφή MS Word 2013 (137.65 KB)
Η επιστολή σε μορφή MS Word 2013 (172.45 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.