Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Χρυσό μετάλλιο η Κοροκίδα στη σφαίρα - Θρίλερ με τις ενστάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εν μέσω ενστάσεων, κρίθηκε το δεύτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται για 6η ημέρα στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Δήμητρα Κοροκίδα, στον τελικό της σφαιροβολίας F53, κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 4 μέτρα 36 εκατοστά που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν τρίτη, ωστόσο μετά από σωρεία ενστάσεων, τόσο της ελληνικής ομάδας όσο κι αυτών που βρέθηκαν από την τέταρτη θέση και κάτω, βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος με την IPC να δέχεται τις παρατυπίες στις βολές των Σβιτλάνα Στέτσιουκ (Ουκρανία) και Φατεμά Ντέντχαμ (Μπαχρέιν).



Η Κοροκίδα κατέρριψε συνολικά τρεις φορές το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, φτάνοντας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του δεύτερου για τα ελληνικά χρώματα σε αυτήν τη διοργάνωση. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 4.06μ., επίδοση που συνέτριψε στην πρώτη κιόλας προσπάθεια η οποία μετρήθηκε 4.21μ. Η δεύτερη βολή ήταν 4.20μ., για να έρθουν στη συνέχεια δύο μεγάλες βολές στα 4.25μ. και 4.36μ.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, η ελληνική ομάδα με την Α` αντιπρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κωνσταντινιά Σωτηριάδη, υπέβαλε ένσταση για αντικανονικές προσπάθειες των Νεντχάμ και Στέτσιουκ που αρχικά είχαν πάρει την 2η και 1η θέση αντίστοιχα. Συνολικά πέντε ενστάσεις υποβλήθηκαν από τις ξένες αποστολές για το συγκεκριμένο αγώνισμα, με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της IPC αλλάζει άρδην την τελική κατάταξη.

Την ίδια ώρα, στην διπλανή βαλβίδα, ο Μιλτιάδης Κυριακίδης υπερέβαλε εαυτόν στην σφαιροβολία κατηγορίας F44 και κατακτούσε την 5η θέση με επίδοση 14 μέτρα 45 εκατοστά. Οι υπόλοιπες έγκυρες προσπάθειες του Κυριακίδη ήταν 12.60μ. και 13.89μ..


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.