Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ζευγάρι στη Σητεία «έσωσε» το σπίτι του από πλειστηριασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπόθεσή ενός ζευγαριού από τη Σητεία της Κρήτης έφτασε μέχρι τις αίθουσες του Ειρηνοδικείου της πόλης, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλαν, βοηθώντας τους να «σώσουν» το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η ανεργία, η ασθένεια, και η οικονομική κρίση, «γονάτισαν» ένα ζευγάρι από τη Σητεία, που εδώ και μήνες ζουν μόνο με το μισθό της εποχιακά εργαζόμενης συζύγου. Σαν να μην έφτανε η δύσκολη κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει, κινδύνευαν να χάσουν και το σπίτι, 85 τ.μ. που είχαν στην ιδιοκτησία τους, λόγω χρέους σε δύο τράπεζες, ύψους 42.885,78 ευρώ.

Ο 62χρονος, άνεργος και ασθενής, μαζί με την ξενοδοχοϋπάλληλο σύζυγό του απευθύνθηκαν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί αν η περίπτωσή τους θα μπορούσε να υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη».

Η υπόθεσή τους έφτασε μέχρι τις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Σητείας, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλαν, βοηθώντας τους να «σώσουν» το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο διαπίστωσε ότι το ζευγάρι των δανειοληπτών δεν μπορούσε να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις δύο τράπεζες, αποφάσισε να τους δώσει περίοδο χάριτος μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Μέχρι τότε, ο μεν σύζυγος λόγω της ανεργίας δεν θα καταβάλει καμία δόση των δανείων, ενώ η σύζυγος θα δίνει σε μηνιαία βάση το ποσό των 80 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο απαγορεύει στις τράπεζες μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 να κινηθούν με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον του ζευγαριού.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, έκρινε πως για την αξιοπρεπή διαβίωση του ζευγαριού, με δεδομένο ότι ο σύζυγος αντιμετωπίζει χρόνια ασθένεια, χρειάζεται το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, όσα δηλαδή και ο μισθός της συζύγου από το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται.

Η Ένωση προστασίας καταναλωτών Κρήτης, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση του ζευγαριού και προτρέπει όσους βρίσκονται σε ανάλογη θέση, να έρθουν σε επαφή μαζί της, καθώς έχει τη δυνατότητα να παράσχει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.