Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Μέλος του «Ινστιτούτου των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ο ΔΣΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Ινστιτούτο μετέχουν ως μέλη κορυφαίοι δικηγορικοί σύλλογοι της Ευρώπης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, συμμετείχε διά της γενικής γραμματέως του, Χριστίνας Κουντούρη, στη γενική συνέλευση του «Ινστιτούτου των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Institut des droits de l' homme des Avocats Europeens), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο ΔΣΑ δέχθηκε την πρόταση και έγινε μέλος του Ινστιτούτου, στο οποίο μετέχουν επίσης ως μέλη κορυφαίοι δικηγορικοί σύλλογοι της Ευρώπης (οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βρυξελλών, Ρώμης, Βερολίνου, Παρισίων, Άμστερνταμ, Γενεύης, Λουξεμβούργου κ.ά).

Στη συνέχεια, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου δύο μέλη, ως εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Βασίλης Αλεξανδρής και η γενική γραμματέας, κ. Κουντούρη.

Τέλος, ο ΔΣΑ αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στην Επιτροπή Απονομής του Διεθνούς Βραβείου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Ludovic Trarieux, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στον δικηγόρο, Ευρωπαίο ή μη, που διακρίθηκε για την προσφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των βραβευθέντων από την εν λόγω επιτροπή περιλαμβάνεται και ο Νέλσον Μαντέλα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.