Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων στα πιλοτήρια εξετάζει η Ε.Ε.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μέτρο ήδη εφάρμοσαν οι γερμανικές και αυστριακές εταιρείες.

Ανοιχτό αφήνει η Ε.Ε. το ενδεχόμενο να επιβάλει τη μόνιμη παρουσία δύο μελών του πληρώματος στα πιλοτήρια των αεροσκαφών, μετά τη συντριβή του Airbus A320 για την οποία υπεύθυνος θεωρείται ο συγκυβερνήτης.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και, εάν κριθεί απαραίτητο, οι κανόνες ασφαλείας θα επανεξεταστούν», είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «εξετάζεται» το ενδεχόμενο να επιβληθεί στις εταιρείες να έχουν πάντα δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. «Έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις εταιρείες και τις χώρες για την υιοθέτηση τέτοιων μέτρων και για να δούμε αν είναι εφαρμόσιμα», εξήγησε.

«Μέχρι σήμερα, κανένας ευρωπαϊκός κανόνας δεν επιβάλλει την αντικατάσταση ενός από τους πιλότους από ένα μέλος του πληρώματος εάν (ο πιλότος) πρέπει να απέχει για ψυχολογικούς λόγους. Εάν καταστούν υποχρεωτικοί νέοι κανονισμοί, θα πρέπει να επαληθεύσουμε τις συνέπειές τους», συνέχισε η Αντρέεβα.

Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έλαβαν ήδη μέτρα, χωρίς να περιμένουν μια απόφαση των Βρυξελλών, όπως οι γερμανικές και οι αυστριακές που έκριναν ότι για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν πάντα δύο πρόσωπα μέσα στα πιλοτήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.