Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

4 μυστικά που κάνουν το παιδί ευτυχισμένο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κανένας γονιός δε θα ήθελε να δει το παιδάκι του στενοχωρημένο. Ωστόσο, όλοι κατανοούν πως ο πόνος είναι μέρος της ζωής. Και αν σας έλεγαν πως ίσως στόχος δε θα πρέπει να είναι η ευτυχία, αλλά η συναισθηματική του ισορροπία; Αυτή θα του επιτρέψει να βιώνει όλο το φάσμα των συναισθημάτων, χωρίς, όμως, να αντιδρά σε αυτά. Με μια λέξη, εκείνο που χρειάζεται να του μάθετε πάνω από όλα είναι η προσαρμοστικότητα. Το πραγματικό κλειδί της ευτυχίας του, λοιπόν, βρίσκεται στα παρακάτω βήματα!

1. Αφήστε το να εκφράσει τα συναισθήματά του. Επιτρέψτε του να είναι στενοχωρημένο ή νευριασμένο, χωρίς να αισθάνεστε ότι πρέπει πάση θυσία να διορθώσετε ή να αλλάξετε την κατάσταση. Απλά δείξτε του ότι είστε δίπλα του και ότι μπορείτε να το παρηγορήσετε.

2. Επιτρέψτε του να λύνει μόνο τα προβλήματά του. Μπορείτε να το στηρίξετε, αλλά δε χρειάζεται να εμφανίζεστε πάντα ως από μηχανής θεός που μπορεί να βρει λύσει σε οτιδήποτε προκύψει.

3. Ζητήστε του να εμπιστεύεται το ένστικτό του. Αν μάθει από νωρίς τη δύναμη του ενστίκτου του, θα ωριμάσει γρηγορότερα. Αντί να του λέτε συνεχώς τί να κάνει, αφήστε το να παίρνει και κάποιες πρωτοβουλίες. Έτσι θα γίνει πιο ευσυνείδητο.

4. Αντιμετωπίστε τα λάθη, τα εμπόδια και τις αποτυχίες του ως κάτι φυσικό. Πρόκειται για βασικές προϋποθέσεις της καλής ψυχικής του υγείας και ωρίμανσής του. Άλλωστε, μόνο το πάθημα γίνεται μάθημα.

5. Αποδεχτείτε το όπως είναι. Αν το παιδί νιώθει αποδεκτό από τους γονείς του, θα αγαπήσει ευκολότερα τον εαυτό του ως ενήλικας και άρα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένο.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.