Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η γρίπη των πτηνών χτύπησε τη Βουλγαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νεκροί 21 πελεκάνοι στο φυσικό καταφύγιο Σρεμπάρνα.

Η γρίπη των πτηνών είναι η αιτία θανάτου 21 πελεκάνων στο φυσικό καταφύγιο Σρεμπάρνα, στη βορειοανατολική Βουλγαρία, σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις και όσα δήλωσε ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Τροφίμων της Σίλιστρα Δρ. Σεμπαχτίν Χάλιντ.

Τα πουλιά απομακρύνθηκαν την περασμένη Τρίτη από την αποικία των πελεκάνων που διαβιεί στο φυσικό καταφύγιο, από ειδικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Τροφίμων και φρουρούς του καταφυγίου, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Στην περιοχή έχουν οριστεί δύο ζώνες προστασίας: η πρώτη καλύπτει μία περίμετρο τριών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα και η δεύτερη εξαπλώνεται σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων και πρόκειται για περιοχή παρακολούθησης, που περιλαμβάνει τη Σίλιστρα και τα χωριά Βέτρεν, Αϊντεμίρ, Λαμπρίνοβο, Σίτοβο, Πόπινα και Πόλιανα.

Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η εφαρμογή περιορισμών σε ό,τι αφορά τη μεταφορά πτηνών, αλλά και το κυνήγι άγριων πουλιών στην περιοχή. Οι αρχές θα συνεχίσουν να επιτηρούν την κατάσταση προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άλλα άρρωστα ή νεκρά πουλιά, ενώ τα μολυσμένα οικόσιτα πτηνά θα θανατώνονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.