Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Συμβουλές για υγιεινή απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλές δίαιτες μπορεί να σας υποσχεθούν θαύματα αλλά η απώλεια βάρους μπορεί να γίνει με τη μείωση των επιπλέον θερμίδων από τα τρόφιμα, τα ποτά και την αύξηση των θερμίδων που καίγονται μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Όταν είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι μπορείτε να ρυθμίσετε την απώλεια βάρους σας αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι τους. Συζητήστε με το γιατρό, την οικογένεια σας αλλά και τους φίλους σας. Αν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του βάρους σας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την απώλεια βάρους με χειρουργική επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσετε διεξοδικά τα πιθανά οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.

Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το πιο βασικό: Το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι μια δέσμευση να κάνει μόνιμες αλλαγές στη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης.

Διατροφικά σχέδια

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, θα πρέπει να σκεφτείτε τη διατροφή που ταιριάζει στις ανάγκες και στον τρόπο ζωής σας. Μήπως η διατροφή σας περιλαμβάνει διάφορα τρόφιμα από τις μεγάλες ομάδες τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο πηγές πρωτεϊνών, ξηρούς καρπούς και σπόρους; Μπορείτε να ακολουθείτε μια σωστή διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι μόνο για 2 ή 3 μήνες; Η άσκηση αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σας;

Αν έχετε κουραστεί από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών απώλειας βάρους, ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι η γενική σας υγεία και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Διατροφή και άσκηση

Το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι τόσο η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών όσο και των συνηθειών άσκησης και δραστηριότητας. Αν και οι άνθρωποι συχνά επικεντρώνονται στη διατροφή, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, πολλές φορές ξεχνούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους κάποιο είδος άσκησης.

Όταν είμαστε δραστήριοι, το σώμα μας χρησιμοποιεί την ενέργεια (τις θερμίδες) για να λειτουργήσει, βοηθώντας το κάψιμο των θερμίδων που παίρνουμε από το φαγητό που καταναλώνουμε. Ακόμα και η καθαριότητα του σπιτιού, τα ψώνια και η κηπουρική αποτελούν μορφές σωματικής ενέργειας. Όποια και αν είναι η δραστηριότητα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να το κάνετε τακτικά και συστηματικά. Στόχος είναι να έχετε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα (μέτρια σωματική δραστηριότητα) ή 75 λεπτά την εβδομάδα (έντονη αερόβια δραστηριότητα). Λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστείτε ακόμη περισσότερη σωματική δραστηριότητα για να χάσετε βάρος.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.