Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«Τον Οκτώβριο η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκουρλέτης: Κανένα μέτρο μειώσεων στις συντάξεις.

Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, που οδηγεί σε μείωση των επικουρικών συντάξεων και δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα μειώνει τις συντάξεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9,84.

Όπως σημείωσε, αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.

Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενώ η επόμενη θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ακόμη, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος ή με οριακό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ανέφερε πως ως τον Αύγουστο θα έχει ανακοινωθεί ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, για τη κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως «το πρώτο εξάμηνο είναι δρομολογημένο, σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα εφαρμοστεί αυτή η ρήτρα. Ούτε ο μαθηματικός τύπος για τον προσδιορισμό των εφάπαξ».

«Η πρώτη αύξηση θα είναι μέσα στο 2015, το πιο πιθανό είναι στις αρχές Οκτωβρίου και η δεύτερη θα πάει το δεύτερο εξάμηνο του 2016», ανέφερε για τον κατώτατο μισθό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.