Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άπταιστα κινεζικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κι όμως συνέβη. Ένας άνδρας από την Αυστραλία βρισκόταν σε κώμα επί μια εβδομάδα μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε. Όταν ξύπνησε μιλούσε... Μάνταριν, την πιο διαδεδομένη διάλεκτο της Κίνας.

Ο αγγλόφωνος Ben McMahon από τη Μελβούρνη, 22 ετών, ανέφερε ότι όταν ξύπνησε από το κώμα και είδε μια νοσοκόμα η οποία έμοιαζε με Ασιάτισσα να στέκεται δίπλα από το κρεβάτι του, γύρισε και της είπε στα κινέζικα: "Συγγνώμη, πραγματικά πονάω εδώ".

Στη συνέχεια της ζήτησε χαρτί και στυλό και έγραψε πάλι σε διάλεκτο Μάνταριν: "Αγαπώ τη μαμά μου, τον μπαμπά μου και θα ανακάμψω".

Οι νέες γλωσσικές του δεξιότητες προκάλεσαν αμηχανία στους γιατρούς και την οικογένειά του.

Παρότι ο 22χρονος είχε κάνει κάποια μαθήματα κινεζικών όταν ήταν στο σχολείο, ποτέ δεν μιλούσε άπταιστα τη γλώσσα.

"Δεν σκέφτηκα συνειδητά να μιλήσω Μάνταριν, ήταν κάτι που απλώς βγήκε από μέσα μου και ήταν αυτό που μου φάνηκε πιο φυσιολογικό" σημείωσε.



Στον Ben πήρε 2-3 μέρες για να θυμηθεί πάλι να μιλά αγγλικά. Οι νέες γνώσεις του Ben, του έχουν ανοίξει και νέες... πόρτες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ξενάγηση γκρουπ Κινέζων και η παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής στα κινέζικα.

Τώρα έχει μετακομίσει στην Σανγκάη για να σπουδάσει. Δηλώνει ότι ήταν τυχερός που είναι ζωντανός και είναι σε θέση να μιλά μια δεύτερη γλώσσα.

Αυτό που συνέβη στον Ben είχε συμβεί και το 2010, όταν ένα 13χρονο κορίτσι από την Κροατία ξύπνησε από κώμα και μιλούσε αντί για τη μητρική της γλώσσα... άπταιστα γερμανικά.

Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2013, ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού βρέθηκε αναίσθητος σε ένα δωμάτιο πανδοχείου. Δεν θυμόταν ποιος ήταν και μιλούσε... σουηδικά.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.