Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόταση για διεθνοποίηση της ΔΕΘ - Helexpo

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την εταιρεία μετά τον Οκτώβριο.

Η πρόταση της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ για την επιλογή του μοντέλου διεθνοποίησης της εταιρείας αναμένεται να κατατεθεί στην κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Κατά τον ίδιο, μετά τη συγχώνευση (το 2013) των δύο ΑΕ, που από το 1999 συναποτελούσαν τον εθνικό εκθεσιακό φορέα έπειτα από τη διάσπασή του, η διεθνοποίηση της ενοποιημένης εταιρείας αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη διοίκησή της.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιος Ορφανός, επισήμανε ότι «μετά τον Οκτώβριο και με βάση την πρόταση της ΔΕΘ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το μοντέλο διεθνοποίησης που θα ακολουθηθεί». Ο ίδιος τόνισε ότι το βασικό σκεπτικό της διεθνοποίησης της ΔΕΘ-Helexpo είναι η συνεργασία "με γνώστες του διεθνούς εκθεσιακού αντικειμένου και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, ώστε ν' αυξηθεί η επιρροή τής εταιρείας [...]".

Άλλωστε, ο στόχος αυτός είχε ξεκάθαρα διατυπωθεί και στη φετινή εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΕΘ-Helexpo, στη διάρκεια της οποίας είχαν αναφερθεί ως βασικές προτεραιότητες για το 2014 τη διεθνοποίηση και εξεύρεση στρατηγικού εταίρου, η έναρξη της διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η ανάπτυξη νέων εκθεσιακών δράσεων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.