Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι σταθμοί του ΚΤΕΛ «ταξιδεύουν» προς Ελαιώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ξεπαγώνει» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Στην υλοποίηση της μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί πριν από δέκα χρόνια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την μετεγκατάσταση των δύο σταθμών του ΚΤΕΛ -Λιοσίων και Κηφισού- στον Ελαιώνα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ξεπαγώνει» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεων και η εταιρεία Αττικό Μετρό θα αναλάβει να «τρέξει» τον διαγωνισμό και στη συνέχεια θα έχει τον ρόλο του τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», η χρηματοδότηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, και το μερίδιο του ιδιώτη -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις- φαίνεται ότι θα αναλάβει ο παραχωρησιούχος μαζί με τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Πάντως ενδιαφέρον για το έργο, εκτός από τα ΚΤΕΛ, έχουν επιδείξει και οι συγκοινωνιακοί φορείς, που εκτιμούν ότι η μετεγκατάσταση των δύο υφιστάμενων κεντρικών σταθμών στον Ελαιώνα θα φέρει μεγάλη ανάσα στην πρωτεύουσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.