Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Επιμένει ο Λοβέρδος στις προσλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιμένει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από την αναλογία ένα προς δέκα, στις προσλήψεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή, αύριο Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα κενά στην εκπαίδευση τα οποία θα καλυφθούν σε αυτήν τη φάση με αναπληρωτές. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως τη Δευτέρα θα έχει πάει στα σχολεία το πρώτο κύμα αναπληρωτών και τότε θα έχει και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρούλας Ξουλίδου, που έκανε λόγο για πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που έχει ζητήσει από την αναλογία του ένα προς δέκα στις προσλήψεις. Πρόσθεσε δε, ότι «αν επιπλέον, η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καταρτιστεί από το υπουργείο άμεσα η σχετική μελέτη και θα γίνει προκήρυξη που θα αφορά 10.000 εκπαιδευτικούς και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα και τα κενά που παρουσιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.