Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Στην 7η Σύνοδο των Κρατών της UNCRPD ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 11.06.2014


Αρ. Πρωτ.: 2384

Την Τρίτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 7ης Συνόδου των Κρατών που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τη Σύμβαση που έχουν κυρώσει και η ΕΕ και η Ελλάδα. 


Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης συμμετείχε με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της IDA, αφού προηγουμένως είχε κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για τη Σύμβαση.


Παράλληλα πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι επαφές με εκπροσώπους αναπηρικών οργανώσεων αλλά και Πρέσβεις Μονίμων Αντιπροσωπειών στον ΟΗΕ. Έτσι, ο κ. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σουηδίας στον ΟΗΕ Marten Grunditz, με την Πρέσβειρα του Παναμά Mary Morgan Moss και τον κ. Ramón Alemán, διευθυντή του National Secretariat of Disability of Panama, με τον Πρέσβη του Λίχτενστάιν Stephan Barriga, με τον Πρέσβη της Φιλανδίας Janne Taalas, με τον Πρέσβη της Κολομβίας Miguel Camilo Ruiz, με την διευθύντρια της Μόνιμας Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ Aynur Çiftçi κλπ. Τέλος ο κ. Βαρδακαστάνης παρακάθησε σε δείπνο παρουσία του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon στη Μόνιμη αντιπροσωπεία της Κορέας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.