Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τόμσεν: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόταση-βόμβα από τον επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.

Να διασφαλιστεί η δυνατότητα του Δημοσίου να απολύει τους εργαζόμενους που δεν αποδίδουν ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη που έδωσε στην ΝΕΡΙΤ και στη δημοσιογράφο Λένα Αργύρη.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως το Ταμείο στηρίζει την Κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση. Για τη διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε. Για το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών είπε πως αυτό είναι συνδεδεμένο με τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς αν υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε θα μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές μακροπρόθεσμα.

Ερωτηθείς για το χρέος επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την μείωση του χρέους κάτω από το 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν στα μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Επανέλαβε δε πως δεν είναι απαραίτητο ένα κούρεμα και ότι μπορεί να γίνει είτε μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή με άλλους τρόπους.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό είπε πως αυτό ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της χρησιμοποίησης μέρους του αποθεματικού του ΤΧΣ, είτε με νέα πακέτο στήριξης από την ΕΕ. «Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους νέα χρήματα», είπε για το θέμα αυτό.

Τέλος, για το τραπεζικό σύστημα δήλωσε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι επ' αυτού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.