Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαπές, που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε κλινικές του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (δύο υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας και δύο Αλβανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.