Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ινδός Πρωθυπουργός: Η χώρα πρέπει να σέβεται τις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα θα πρέπει να σέβεται και να προστατεύει τις γυναίκες, σπάζοντας τη σιωπή του μετά το κύμα βίας εναντίον κοριτσιών και γυναικών που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας ευρεία κατακραυγή.

Στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο μετά τη μεγάλη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές τον προηγούμενο μήνα, ο Μόντι δεσμεύθηκε να μεριμνήσει για τους φτωχούς, να εκπαιδεύσει τους νέους της Ινδίας ώστε να γίνουν μια αποτελεσματική εργατική δύναμη και να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα.

Ο ινδουιστής εθνικιστής ηγέτης, ο οποίος έχει δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τις προκαταλήψεις του εναντίον των άλλων θρησκειών, εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας στους βουλευτές ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να επικεντρωθεί στη μειονότητα των μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα φτωχοί.

Μέχρι στιγμής ο Μόντι δεν είχε σχολιάσει την έκρηξη της βίας και των σεξουαλικών εγκλημάτων στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, όπου μεταξύ των τελευταίων θυμάτων ομαδικού βιασμού ήταν δύο εξαδέλφες 12 και 14 ετών οι οποίες και απαγχονίστηκαν, καθώς και δύο αδελφές 13 και 15 ετών.

«Ο σεβασμός και η προστασία των γυναικών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για το 1,25 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο 63χρονος πρωθυπουργός.

«Όλα αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει. Η χώρα δεν θα περιμένει και οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν», είπε ο Μόντι στους βουλευτές, καλώντας τους πολιτικούς να μην κάνουν δημόσια σχόλια σχετικά με τις αιτίες των βιασμών.

Η διπλή δολοφονία των εξαδέλφων στο Ούταρ Πραντές ήταν το πιο σοκαριστικό από τα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό και υποδηλώνει την κατάρρευση του νόμου και της τάξης στο ομόσπονδο αυτό κρατίδιο, γεγονός που προκάλεσε έντονες επικρίσεις εναντίον της πολιτικής του ηγεσίας.

Στο μεταξύ σήμερα εντοπίστηκε στο ίδιο κρατίδιο ακόμη μία γυναίκα απαγχονισμένη από ένα δέντρο σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό της, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να καθοριστεί αν είχε βιαστεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.