Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η κατανάλωση καφέ παρέχει και αντηλιακή προστασία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατανάλωση καφέ πέρα από απόλαυση στην παραλία παρέχει και αντηλιακή προστασία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, όπως απέδειξαν έρευνες, ο καφές μειώνει τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου στο δέρμα, ενώ τα μελλοντικά αντηλιακά θα περιέχουν καφεΐνη και θα παρέχουν πιο ισχυρή προστασία από τις UV ακτινοβολίες. 

Στη συγκεκριμένη μελέτη μετείχαν 90.000 γυναίκες, οι οποίες κατανάλωναν καθημερινά τουλάχιστον έναν καφέ. Οπως προέκυψε από τις αναλύσεις, τα άτομα που λάμβαναν καθημερινά ακόμη και μικρές ποσότητες καφεΐνη, εμφάνιζαν 5% μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, όσες γυναίκες κατανάλωναν ντεκαφεϊνέ, δεν είχαν καμία απολύτως προστασία. 

Οι επιστήμονες εξηγούν πως αυτό συμβαίνει καθώς η καφεΐνη ανταγωνίζεται ένα ένζυμο του δέρματος που ονομάζεται «ATR», το οποίο ρυθμίζει την κυτταρική διαίρεση. Αυτό, ισχυρίζονται οι ειδικοί, σημαίνει ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθά στο να οδηγούνται σε θάνατο τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη στο γενετικό τους υλικό, λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). Τα κύτταρα αυτά εάν δεν πέθαιναν λόγω της καφεΐνης, θα μετατρέπονταν σε καρκινικά.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.