Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Προβλήματα στους σπουδαστές των ΙΕΚ από την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υφ. Παιδείας: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εφαρμογή των νέων προγραμμάτων.

Προβλήματα στους σπουδαστές των ΙΕΚ δημιουργεί η αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών σε ΙΕΚ και ΣΕΚ. Σύμφωνα με σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη ενώ τον Οκτώβριο του 2013 στάλθηκαν τα ωρολόγια προγράμματα με τα οποία και έγιναν τα μαθήματα του Α εξαμήνου κατάρτισης και στις 27 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα του Β εξαμήνου στις 5/3/2014 δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης νέα προγράμματα που ανέτρεπαν την υπάρχουσα κατάσταση.

Στις 6/3/2014 με έγγραφο ανακλήθηκαν τα προγράμματα αυτά ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη την 1η Απριλίου εστάλησαν εκ νέου με την εντολή για άμεση εφαρμογή.
Ο ερωτών βουλευτής εκφράζει μια σειρά από ερωτήματα όπως με τι ύλη θα εξεταστούν τα μαθήματα, ποιοι εκπαιδευτικοί θα τα διδάξουν, οι απουσίες σε ποια μαθήματα θα καταχωρηθούν κ.α.

Ο κ. Γκιουλέκας απάντησε στην ερώτηση του κ.Κεφαλογιάννη τονίζοντας ότι τα νέα προγράμματα εφαρμόζονται στα ΙΕΚ από την 1/4/2014. Οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη εφαρμογή των προγραμμάτων , όπως επίσης και για την αντιστοίχιση των νέων ειδικοτήτων με τις παλαιές προ του ν.4186/2013, με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και από εμπειρογνώμονες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.